Om os

Smuk beliggenhed

Vi bor ved Knebel Vig for foden af Nationalparken Mols Bjerge. Her er fred og ro og en skøn natur. Rige muligheder for vandreture. Gode badestrande i nærheden: Skødshoved, Fuglsø, Begtrup vig samt badebro v. Knebelbro havn.

Vi har 10 værelser, de 3 med eget bad. Fungerer som “Bed & Breakfast”, “Vandrehjem” med adgang til stort køkken og gasgrill.

Stedet kan lejes til familietræf, kurser, private fester etc.

Thorup Gjæstgiveri ejes af Kaare Sørensen.

Vi kom til Mols i 1996

Vi har Bed&Breakfast og udlejning af lokaler til selskaber

Lidt historie

Huset er opført i midten af 1800 tallet og genopført efter en brand i slutningen af 1800-tallet, dengang hed det Thorup Gjæstgiveri og Pakhus.

Før bilen blev opfundet, sejlede man med paketbåde rundt med handelsvarerne. Ud for Gæstgiveriet var der en anløbsbro, der senere blev afløst af Knebelbro havn .

Det gode skib ”Skødshoved” sejlede fra Århus havn til Skødshoved, Knebelbro, Nappedam og Samsø med varer og Århusianere – som skulle på tur . Skibet eksisterer stadig og sejler med turister og andet godtfolk i sommertiden. Fra Knebelbro transporterede man på skinner, varerne hen til Pakhuset, hvor man også kunne få et måltid mad og en dram.

Stedet var også vært for dyrskuer – et rigtig fint samlingspunkt for de lokale

En gang sejlede seks unge mænd ud på Knebel Vig efter en lystig aften, men desværre blev det uvejr og blæste op. Båden kæntrede og alle seks druknede. Det var naturligvis et stort chok for sognet.

To fiskere tog derfor sagen i egen hånd, gik rundt og samlede penge ind og købte efter et stykke tid stedet.

De lavede det om til Missionshotel – uden alkoholservering!

Men på den måde havde stedet ikke længere samme attraktion, og blev efter nogle år til Thorup Hvilehjem for egnens ældre mennesker.

Det eksisterede til midt i 80`erne.

Senere blev stedet til Pakhuset, Café og Brugskunst – før vi startede Dorthes Café, Knebelhus og Thorup Aftenskole på adressen.

Denne Café eksisterede i 10 år til 2005 og stedet er nu åben hele året som Bed&Breakfast, til selskaber og familietræf.

Vi elsker dette gamle sted, vores liv her, den smukke natur og de dejlige gæster der besøger os.